Kóstoljon bele a visegrádi tavaszba!

Kóstoljon bele a visegrádi tavaszba!

Még ugyan kéreti magát, de végre itt van a levegőben az, amit már oly’ régóta várunk: madárcsicsergős, napsütéses tavaszi életigenlés!  „Az ifjú nap: Dávid, leverte a lomha Góliát-telet.” – írja Áprily Lajos, akit nemcsak az évszak tett rabjává és ihletett meg újra,...

Újdonság az étlapon! – Fácánhúsleves füstölt fürjtojással

A reneszánsz lakomák egyik legkedveltebb különlegessége volt az itáliai konyhaművészet legendás aprósága, a fürjtojás. Naná, hogy mi is felvettük 2017-es étlapunkra! Mert bár nincs könnyű dolga egy olyan étteremnek, mely valamilyen módon szeretné leképezni 21. századi...

Receptek a középkorból – „Jer, immár nyúljunk az malaczokhoz”

Ha középkori életérzés, akkor malacsütés. Lelki szemeink előtt egész biztosan meglátjuk a nyárson forgatott malacot, ha szóba kerül a középkor, vagy épp középkori receptekről, étkekről gondolkodunk. A Szakács Tudomány természetesen ezt az izgalmas területet is érinti....