Úgy tűnik, hogy a farsangi fánk eredetije is reneszánsz találmány…

Úgy tűnik, hogy a farsangi fánk eredetije is reneszánsz találmány…

Úgy tudjuk, hogy a fánkot maga Beatrix királyné hozta be hazánkba olyan apróságok kíséretében, mint például az étkezésre szolgáló villa. Mátyás király feleségének számos izgalmas újítást köszönhet gasztronómiánk. Állítólag már a germánok is ismerték és előszeretettel...
Egy tökéletes nyári nyárs: Sertésszűz nyárson

Egy tökéletes nyári nyárs: Sertésszűz nyárson

Aligha akad olyan húsimádó, aki nyaranta ne lelkesedne a szokásosnál is jobban a rablóhús-saslik-nyárs háromszögben fogannt különlegességekért. A Renaissance Étterem kínálatában most sertésszűz falatok szerepelnek. Nem is akárhogyan. A nyársra tűzött húsok mellé...
Az őszi vadászidény ízei: Vaddisznó ragu

Az őszi vadászidény ízei: Vaddisznó ragu

Egy újabb őszi különlegességre szeretnénk felhívni a figyelmeteket ezúttal. A visegrádi Renaissance Étterem étlapjának zászlóshajói közül most a Vadisznó raguról ejtenénk néhány szót. A Pilis vadgazgad erdői évszázadok óta kínálják számunkra terítéken a...
Egy nagy őszi kedvenc Étlapunkról: VADDISZNÓ RAGU

Egy nagy őszi kedvenc Étlapunkról: VADDISZNÓ RAGU

Vannak fogások, melyek népszerűségük okán egész évben jelen vannak Étlapunk kínálatában, ám az ősz az az évszak, amely felteszi ezekre a fogásokra azt a bizonyos koronát. Ilyen fogás séfünk mesteri Vaddinszó Raguja is. A ragu hazánkban viszonylag ritka, ha az...