Blog
Lazac filé spárgával, hollandi mártással
Ez az időszak a spárga időszaka. Ennek megfelelően annyiféleképpen igyekszünk elkészíteni ezt a csodálatos zöldséget, amennyiféleképpen csak lehetőségünk van rá. És itt jön képbe az a bizonyos kimeríthetetlen tárház... Fogásunk fő eleme a szépséges lazac filé,...
A visegrádi Renaissance Étterem áprilisi ajánlataiból
Megérkeztünk a spárgaszezonba, amiképpen egyre több olyan zöldségféle is könnyedén a kezünk ügyébe kerül, amelyek a hideg évszakban nem bukkanhatnak fel frissen (gondoljunk csak a elfelefett, de napjainkban ismét egyre népszerűbb mángoldra, vagy akár csak a lecsó...
Lovagi torna és középkori lakoma Visegrádon
A lovagi torna különlegességét a Szent György Lovagrend hagyományőrző katonai tagozatának csapata garantálja, míg a középkori királyi lakoma házigazdája a Renaissance Étterem... A Szent György Lovargend lovagjai több mint 30 éve "laknak" odafent a Salamon-toronyban, s...
Egészben sült pisztráng
Fehérborban pácolt sült pisztráng a visegrádi Renaissance Étterem étlapjának állandó kínálatában.
A visegrádi Renaissance Étterem márciusi ajánlataiból
Magyaros csirkenyárs salátával, sült burgonyagerezdekkel A tépett salátával, uborkás joghurttal és sült burgonyával tálalt, magyaros fűszerezésű csirkenyárs a betyárok világát idézi elénk, hiszen a nyársételekről jól tudjuk: alapvetően szúrófegyverekre tűzött, s...
Lovagi torna bemutatók Visegrádon
Visegrád és a Szent György Lovagrend kapcsolata korábbra tekint vissza, mint gondolnád. Kivéve, ha a 700 év lett volna tipped, mert akkor nem... ...egészen pontosan 698 évvel ezelőtt alapította I.Károly király, vagy gyakrabban emlegetett nevén Károly Róbert a Szent...
Úgy tűnik, hogy a farsangi fánk eredetije is reneszánsz találmány…
Úgy tudjuk, hogy a fánkot maga Beatrix királyné hozta be hazánkba olyan apróságok kíséretében, mint például az étkezésre szolgáló villa. Mátyás király feleségének számos izgalmas újítást köszönhet gasztronómiánk. Állítólag már a germánok is ismerték és előszeretettel...
Kóstoltad már legendás rib eye steakünket?
Igyekszünk időről időre étapunk kínálatát rib-eye steakkel is gazdagítani, hiszen amellett, hogy ez a maraha egyik legnemesebb része, egészen szerénytelenül bevalljuk, hogy nem csupán nagy élvezettel, de tökéletesen készítjük... Serpenyős fűszeres burgonyával és...
Válogatás a visegrádi Renaissance Étterem januári ajánlataiból
Új év, új lap, új kihívások, új világ. A legtöbben valahogy így gondolkodunk, amikor lekerül a falról az előző évi naptár és egy friss, ropogós, még érintetlen változat kerül a helyére. És persze az első hetekben még elírjuk a dátumokat, állandóan javítani kell,...