Blog

Ha nyár, akkor hal!
A nyár vitathatatlanul legnépszerűbb fogásai közé tartoznak a halételek. Bemutatjuk havi ajánlatunkat, az egészben sült süllőt petrezselymes újburgonyával és joghurtos-kapros salátával. A magyar konyha és egyben az egészséges életmód egyik alappillérének számítanak a...

Egy ínycsiklandó nyári halétel, avagy „a pisztráng térhódítása”
A kánikulában az ember nem igazán kívánja a nehéz, zsíros ételeket, így éttermünk napi ajánlatai között (a salátákon kívül természetesen) is találni igazán könnyű és egészséges fogásokat. Talán a legnemesebbről ejtünk szót az alábbiakban. A halételek már évszázadok...

Időutazás Visegrádon
Ízletes ételek és italok, és az bizonyos időgép… Nézzük, mit ajánlunk most a Renaissance kínálatából! Nem kell feltétlenül belemerülni egy sci-fi regénybe, hogy gondolatban részt vehessünk egy kiadós időutazáson. Legalábbis, ha a lovagkorba szeretnénk visszamenni....

Egy könnyed finomság a Renaissance napi ajánlatai között
Kínálatunkban az áprilisi, korán jött nyár hőmérsékletéhez igazodunk a könnyű falatokkal. Mutatjuk az ajánlatunkat! Ugyan nem a franciák találták fel a spanyolviaszt, azt azonban nagyon is tudják, mitől nem szárad ki a csirke sütés közben úgy, hogy tetemes...
Egy kellemes tavaszi séta Visegádon
Visegrád minden évszakban gyönyörű. Ha minket kérdez, a világon a leggyönyörűbb. Persze mi elfogultak vagyunk. Egy kicsit. Ajánlanánk is hirtelen egy jó kis, megint csak nem elfogulatlan sétaútvonalat a visegrádi tavaszi romantika jegyében. :) Parkolás A...

Kóstoljon bele a visegrádi tavaszba!
Még ugyan kéreti magát, de végre itt van a levegőben az, amit már oly’ régóta várunk: madárcsicsergős, napsütéses tavaszi életigenlés! „Az ifjú nap: Dávid, leverte a lomha Góliát-telet.” – írja Áprily Lajos, akit nemcsak az évszak tett rabjává és ihletett meg újra,...

Omlós bivalyhús a Renaissance Étterem étlapján
Essen pár szó végre erről az érthetetlen okokból háttérbe szorult pazar húsféleségről, amely már évszázadok óta a magyar konyha egyik legkiválóbb alapanyaga. Kóstolja meg az egyik legegészségesebb magyar ínyencséget, a bivalyhúst! Kevesen tudják, hogy a bivaly sokkal...

Húsvéti lakoma – Báránycsülkös ajánlatunk az ünnepekre
Töltsék nálunk az év egyik legszentebb ünnepének vacsoráját és kóstolják meg az ország egyik legfinomabb báránycsülkét! ...amikortól már ehetünk húst A húsvét azon ünnepünk, amely legjobban kapcsolódik az étkezéshez. A hosszú böjt és önmegtartóztatás időszakát a test...

„Kicsi, de erős.” – Gondolatok a fürjtojásról
Ha azt halljuk, hogy kicsi, de erős, akkor a szólás alapján automatikusan a borsra gondolunk. Pedig van egy másik étel, amely kicsi, és ha nem is úgy erős, mint a bors, azt is erőssé teszi, aki megeszi, amiképpen egy menü erős ütőkártyája is lehet. Mai...