Blog

Immáron új itallapunkkal várjuk kedves vendégeinket!

Korábban beszámoltunk róla, hogy amiképpen az januárban lenni szokott, idén is az újdonságokon törtük a fejünket, úgy az étlap, akárcsak az itallap kapcsán. Jó hírünk van: ettől a héttől már friss, ropogós itallapunk kínálatából csemegézhet, ha betér hozzánk! A...

bővebben

Már készül is új étlapunk és az itallapunk

Ahogyan arról korábbi cikkünkben már meséltünk, a január és a február nálunk a tervezgetés, a készülődés időszaka. Az év végét követő, nyugalmasabb periódus azonban 2017 első hónapjában már most igazán termékenyre sikeredett… Vagy hogy éljünk a szójáték adta...

bővebben

Sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk!

Eredményes, élményekben és sikerekben egyaránt gazdag, boldog új évet szeretnénk kívánni minden kedves egykori, visszajáró és leendő vendégünknek! Visegrád 2017-ben is nagy szeretettel várja Önöket, számtalan programmal, ezernyi látnivalóval, és persze éttermünk...

bővebben

Mivel töltjük a telet a Renaissance Étteremben?

Az év jelentős részében aligha akad egy-egy pillanatnál több időnk arra, hogy megálljunk és gondolkodjunk egy kicsit – rendhagyó receptötleteken, újfajta italkülönlegességek elkészítésén, vagy épp azon, hogy hol a fejünk. De ősszel már tudjuk, hogy „közeleg a tél” és...

bővebben

Ünnepi nyitvatartásunk a régi!

Sokan kérdezik tőlünk visszajáró vendégeink közül is, hogy a Renaissance Étterem milyen nyitvatartással üzemel a december végi, ünnepi időszakban, amikor az éttermek szinte mindegyike zárva tart hosszabb-rövidebb ideig. Nos, mi nem változtatunk a jól bevált...

bővebben

Mennyiség, vagy minőség? Középkori reformkonyha

Igaz volna, hogy a középkori Európa embere abszolút egészségtelenül táplálkozott? Tényleg csak a mennyiség számított? Nehéz elképzelni… Pedig a történészek egyöntetűen úgy vélik, hogy a középkori éttermek megfelelői alapvetően arra hajtottak, hogy vendégeiket a...

bővebben

Hogyan készül a „közönséges martzapán”

Egyetlen dolgot már elöljáróban elárulhatunk: nem közönségesen. És az eredmény sem lesz az. Marcipánkészítés házilag, egy remek, bár az eddigieknél háromszáz évvel fiatalabb recept alapján. A „háremek csemegéje”, ahogyan Thomas Mann fogalmazott, cseppet sem...

bővebben