Blog
Immáron új itallapunkkal várjuk kedves vendégeinket!
Korábban beszámoltunk róla, hogy amiképpen az januárban lenni szokott, idén is az újdonságokon törtük a fejünket, úgy az étlap, akárcsak az itallap kapcsán. Jó hírünk van: ettől a héttől már friss, ropogós itallapunk kínálatából csemegézhet, ha betér hozzánk! A...
Újdonság az étlapon! – Fácánhúsleves füstölt fürjtojással
A reneszánsz lakomák egyik legkedveltebb különlegessége volt az itáliai konyhaművészet legendás aprósága, a fürjtojás. Naná, hogy mi is felvettük 2017-es étlapunkra! Mert bár nincs könnyű dolga egy olyan étteremnek, mely valamilyen módon szeretné leképezni 21. századi...
Már készül is új étlapunk és az itallapunk
Ahogyan arról korábbi cikkünkben már meséltünk, a január és a február nálunk a tervezgetés, a készülődés időszaka. Az év végét követő, nyugalmasabb periódus azonban 2017 első hónapjában már most igazán termékenyre sikeredett… Vagy hogy éljünk a szójáték adta...
Sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk!
Eredményes, élményekben és sikerekben egyaránt gazdag, boldog új évet szeretnénk kívánni minden kedves egykori, visszajáró és leendő vendégünknek! Visegrád 2017-ben is nagy szeretettel várja Önöket, számtalan programmal, ezernyi látnivalóval, és persze éttermünk...
Mivel töltjük a telet a Renaissance Étteremben?
Az év jelentős részében aligha akad egy-egy pillanatnál több időnk arra, hogy megálljunk és gondolkodjunk egy kicsit – rendhagyó receptötleteken, újfajta italkülönlegességek elkészítésén, vagy épp azon, hogy hol a fejünk. De ősszel már tudjuk, hogy „közeleg a tél” és...
Ünnepi nyitvatartásunk a régi!
Sokan kérdezik tőlünk visszajáró vendégeink közül is, hogy a Renaissance Étterem milyen nyitvatartással üzemel a december végi, ünnepi időszakban, amikor az éttermek szinte mindegyike zárva tart hosszabb-rövidebb ideig. Nos, mi nem változtatunk a jól bevált...
Receptek a középkorból – „Jer, immár nyúljunk az malaczokhoz”
Ha középkori életérzés, akkor malacsütés. Lelki szemeink előtt egész biztosan meglátjuk a nyárson forgatott malacot, ha szóba kerül a középkor, vagy épp középkori receptekről, étkekről gondolkodunk. A Szakács Tudomány természetesen ezt az izgalmas területet is érinti....
Mennyiség, vagy minőség? Középkori reformkonyha
Igaz volna, hogy a középkori Európa embere abszolút egészségtelenül táplálkozott? Tényleg csak a mennyiség számított? Nehéz elképzelni… Pedig a történészek egyöntetűen úgy vélik, hogy a középkori éttermek megfelelői alapvetően arra hajtottak, hogy vendégeiket a...
Hogyan készül a „közönséges martzapán”
Egyetlen dolgot már elöljáróban elárulhatunk: nem közönségesen. És az eredmény sem lesz az. Marcipánkészítés házilag, egy remek, bár az eddigieknél háromszáz évvel fiatalabb recept alapján. A „háremek csemegéje”, ahogyan Thomas Mann fogalmazott, cseppet sem...