Blog

Csak esténként volt sötét a középkor… – 1.rész

Tematikus étterem lévén fontosnak tartjuk, hogy ne csupán a Renaissance Étterem belsőépítészeti kialakítása, illetve menüsorunk és programjaink idézzék a középkor hangulatát, hanem weboldalunk, hetente frissülő blogbejegyzéseink is közelebb hozzák azt érdekességek,...

bővebben

Amikor a középkorban betiltották a kávét

A kávé bár eredetileg Abesszíniából származik, legelőször török földön terjedt el igazán. Olyannyira, hogy Szulejmán a 14. század közepén egy időre betiltotta. A mohamedán hit szerint Allah maga küldött egy csésze frissen főt kávét Mohamed prófétának, aki már kezdett...

bővebben

A reneszánsz udvar nagy lakomáinak etikettje – 1.

Anonymus írja, hogy a magyarok ősei már a honfoglalás idején is előszeretettel ültek nagy lakomákat, gyakran a sikeres előrenyomulásokat megünnepelendő – Magnum aldomas fecerunt. Így aztán hagyományaink igen gazdag táptalajként szolgáltak a reneszánsz során hazánkban...

bővebben

3 érdekes tény a középkori lovagi tornákról

A Salamon-toronyban rendszeresen szervezett lovagi tornáink és középkori csapatépítőink abszolút kuriózumnak számítanak hazánkban. És bár autentikus módon közelítünk a korszak felé, azért van néhány dolog, amit szándékosan nem vettünk fel a repertoárba a 14. század...

bővebben

Egy hétvége Károly Róbert korában

Idén immáron 32. alkalommal történik meg a csoda Visegrádon: városunk ismét felölti középkori ruháit, megjelennek a harcosok, a zenészek és a mutatványosok Európa számtalan pontjáról, s kezdetét veszi az ország egyik legkülönlegesebb mini-fesztiválja. A 32. Nemzetközi...

bővebben

500 éve ezt googlizták volna a legtöbben!

A lakoma minden korszak számára saját jelentéssel bír, de általában a vidámság és a bőség kapcsolódik hozzá. Fél évezreddel ezelőtt benne lett volna a TOP 5 keresési kifejezésben is. Elmondom miért! Végre itt az ünnep ideje! A középkor átlagemberének, de még a...

bővebben

A reneszánsz konyhák mesterei

Mátyás király uralkodásának idejére már igen nagy becsben állottak hazánkban a szakácsmesterek. A királyi udvar konyhájának vezetése nem volt kisebb érdem és felelősség, mint egy magas rangú katonai tisztség. A 14.-15. századi okmányokban már olvashatunk két érdekes...

bővebben

33 íz-élmény a Renaissance Étteremben

A Renaissance Étterem ma Visegrád, illetve a Dunakanyar gasztronómiájának egyik legizgalmasabb színfoltja. Szerintünk a magyar konyha érték – túl a pirospaprikán, túl a fokhagymán, ízek, illatok sokaságával. Legyen vendégünk a Dunakanyar legfinomabb éttermében!...

bővebben