Blog

Receptek a középkorból – Tojófánk

A hideg időre való tekintettel, na meg azért is, mert lassan közelegnek az ünnepek, nézzünk meg egy igazi magyaros, középkori édességreceptet! Mi más is következhetne, mint egy klasszikus fánk? Hogy a tojófánkban mi a tojó, tisztázzuk máris, nehogy valaki...

bővebben

Itt az Erdők Hete

Október első napjaival ismét beköszöntött az Erdők Hete. Jöjjön el Visegrádra a hétvégén és élvezze, hogy a Pilis egy karnyújtásnyira van csupán! Visegrád mindig is kiemelt szerepet töltött be a hazai turisztikai életben, hiszen bárki számára könnyedén megközelíthető...

bővebben

Receptek a középkorból: Bárányhús suffával

Ugye Ön is gondolt már rá, hogy érdemes egy kis suffát adni a bárányhúshoz? Aztán tikmonyt verni az egészre… Na, ebből a receptből vajon mi sül ki? Az már egészen biztos, hogy bárányhúsról van szó, amit a jobb henteseknél nem különösebb kihívás beszerezni, ellenben a...

bővebben

Őszi csapatépítő Visegrádon

Itt van az ősz, itt van újra, s bár időnként esik, az idő néha hagy némi kívánnivalót maga után, a Salamon-torony mégis ebben az időszakban a legnépszerűbb a céges csapatépítők tekintetében. A munka mindenütt gőzerővel indul az augusztusi nagy szabadságok után,...

bővebben

Egy meghökkentő középkori recept: ínyenc unikornis

A British Library számtalan izgalmas lelettel szolgál az érdeklődők számára a középkorból. Ha valaki például arra kíváncsi, hogy miképpen célszerű elkészíteni az unikornist, hát ehhez is talál korabeli szakmai segítséget. A Múlt-Kor történelmi portál oldalán...

bővebben

Receptek a középkorból – Juhhús vereskáposztával

Középkori recepteket bemutató sorozatunk legújabb fejezetében megismerkedhetünk a birkahús egy jellegzetesen középkori elkészítési módjával, amikor is a jó öreg vörös káposztát hívjuk segítségül a csodás falatok megfőzéséhez. A párolt vörös káposztának Közép-Európában...

bővebben

Középkori receptek – Tehénhús egressel

A Szakács Tudomány tele van meglepőbbnél meglepőbb receptekkel. Sokszor azonban első rácsodálkozásunkat követően, egy kis ügyességgel gyorsan felfedezhetjük a ma is használatos és népszerű alapanyagokat a kacifántosan megfogalmazott receptek sorai között. Így van ez a...

bővebben

Középkori receptek – A Szakácsi Tudomány

A 19. század utolsó éveiben publikálásra került egy titokzatos, réges-régi szakácskönyv, melynek címe közreadója szerint Szakácsi Tudomány volt, s szerzői minden bizonnyal magyar szakácsmesterek lehettek Erdélyből. A gyűjteménynek köszönhetően betekintést nyerhetünk...

bővebben

Fogadók és éttermek a középkorban

A Római Birodalom virágzásának idején nagyon komoly kultúrája és saját jogrendszere volt a fogadók világának, mindez azonban a birodalom szétesésével, Rómával együtt a semmibe süllyedt. Vagy mégsem? A Római Birodalomban elképzelhetetlen volt, hogy egy kereskedő, vagy...

bővebben